Over ons

Na vele jaren kleine en mooie brouwerijen bezocht te hebben, veel artisanaal bier geproefd te hebben, was de tijd rijp om het verhaal verder te vertellen.

Bier, een van de mooiste producten.

Vanaf 2006 ben ik begonnen om bierpresentaties te geven. Hierdoor raakte alles in een stroomversnelling. Als lid van o.a. BAV en Pint kreeg ik steeds meer informatie. Des te meer je leert, des te meer je er achter komt hoe weinig je weet. Dat was de aanzet om te zorgen dat ik gediplomeerd bierkenner werd. Mijn opleiding heb ik in Amsterdam gevolgd. 

Als lid van amateurbrouwvereniging de Roerstok in Tilburg heb ik veel kennis en ervaring op kunnen doen.

Na als hobbybrouwer een aantal jaren bezig te zijn geweest en er steeds meer vraag naar mijn bieren kwam heb ik begin 2014 besloten om brouwerij Antonius op te richten. Daarnaast ben ik brouwmeester bij een middelgrote andere Nederlandse brouwerij.

Omdat ik begreep dat bier-spijscombinaties steeds belangrijker werden, heb ik de 2-jarige opleiding tot zytholoog in België gevolgd. Daarna heb ik de Bapas-academy doorlopen en ben daar ambassadeur van. 

In Hasselt, de jeneverstad van België, heb ik mijn opleiding distillateur met veel plezier mogen volgen. 

Ik deel mijn passie en ervaring graag met u via een mooi gebrouwen bier, een proeverij , workshop bierbrouwen of een presentatie. 

Met biergondische groet,

Ton Schamp