Wijchense Witte
Wijchense Witte is een witbier, een dorstlesser dus. Door het ruime gebruik van tarwe, wat typisch is voor een witbier, blijft dit bier ietwat troebel. Voor de lichte bitterheid zorgt een Duitse traditionele hopsoort. De aroma’s van dit bier komen voor een groot deel van het koud-hoppen met 3 verschillende Amerikaanse hopsoorten. Dit hoort in de basis niet in een witbier thuis, maar standaard-witbieren zijn er al genoeg. Het is een prachtige dorstlesser met veel citrus voor in de mooie zomerse dagen. Het is een volmout bier, dus zonder toevoeging van suikers of andere vergistbare ingrediënten. Een mooi bier bij vis, kipfilet, mosselen, geitenkaas, zachte Franse kazen met eetbare korst of een jong belegen fenegriekkaas. Maar beter nog, ga zelf op ontdekkingsreis wat er prima bij smaakt. Bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Aanbevolen drinktemperatuur 6-8 °C Alcohol: 5.3% EBC: 7 IBU: 17 Inhoud: 33cl | |